Pola: Baju baby doll

Baby ala babydoll sedang 'in' 2017 ni. Yang menariknya, dari pola asas babydoll boleh dijadikan tunik atau juga dress kembang atau jubah. Straight away, jom kita lihat rupa baju ni...  kembang di bahagian bawah dada, sesuai dan santun untuk ibu mengandung, berperut besar atau juga ibunyang menyusukan. Dress dengan gabungan potongan 'babydoll', peplum dan fishtail. … Continue reading Pola: Baju baby doll

Advertisements

Lagi pola baju potongan princess.

Cikgu Jefrrey kata, sekian lama duk buat benda sama... cemuih jugak noooo. Tapi demi sesuap nasi, gagah jugak la. Sama la saya pun. Walau cemuih la setiap kali nak potong kain buat baju kena lukis pola... demi sebuah pemahaman, ilmu dan kemahiran yang berterusan, ku gagahi jua. ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ˜ƒ "Practice makes perfect" laaa kan... macamla tak … Continue reading Lagi pola baju potongan princess.

POLA Dress Kembang garis puteri.

Garis Puteri = Princess Line. Jangan keliru pula ya, tiba-tiba gunakan istilah bahasa Melayu habis terbang semua ilmu jahitan tak sampai leh nak recall pulak apekebenda Garis Puteri. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚ Dibawah ini dikongsikan ilmu dari Cikgu Jefrrey Ibrahim... termasuk caption semua dr cikgu juga. Untuk rujukan lanjut saya letakkan juga link kepada posting beliau yg asal, … Continue reading POLA Dress Kembang garis puteri.