Langkah demi langkah melukis pola seluar.

Perkongsian asal oleh Yuniar Saharan (fb). Saya tunjukkan cara buat pola seluar ye... sebb semalam ada yg bagi tau kurang jelas dan tulisan tak nampak harap serba sedikit dpt bantu Geng Jahit melukis pola lepas ni dgn mudah nak faham. Selamat mencuba.

Advertisements

Pesan Hadraji Maulana Muhammad In’amul Hasan rahimahullah

Pesan Hadraji Maulana Muhammad In’amul Hasan rahimahullah 1. Sibukkan dirimu dalam usaha agama; jika tidak kamu pun akan sibuk tapi bukan dalam agama. 2. Gunakan waktumu untuk agama; jika tidak waktu pun akan habis tapi bukan untuk agama. 3. Gunakan hartamu untuk agama; jika tidak harta pun akan habis tapi bukan untuk agama. 4. Mati …

[D.I.Y] Kabinet terbuka modal rendah.

Puas meronda kedai perabot 2nd hand, mencari almari terpakai / kabinet yg sesuai tapi semua tak berkenan. Samada harga terlalu mahal, ukuran tak sesuai atau kondisi perabot tak memungkinkan. Duk cari-cari almari semua harga ratus-ratus hatta almari terpakai sekalipun. Cisssssss...!! πŸ˜‚πŸ˜‚ Akhirnya, pakat DIY sahaja berbekal idea dari rakan-rakan dan carian di internet πŸ˜‰πŸ˜‰ Siap …

Kebaya Peplum

Kebaya peplum cara Cikgu Jefrrey Ibrahim. Cantik kan... 😍😍😍 Perkongsian asal disini: Kebaya peplum Semoga bermanfaat buat semua yg ingin mencuba. πŸ’ͺπŸ’ͺ

Pola blouse stylo

Kenapa stylo? Pola asal dari kebaya moden yang kita boleh modify jadikan blose atau cardigan. 1 pola asas... tapi dapat 2-3 rekaan baju. Best kan?! Jom tengok.. Sumber asal dari Cikgu Jefrrey Ibrahim. Nota tambahan saya buat kefahaman bersama, Cuba perhatikan bagaimana pola ini asalnya adalah, pola baju moden. Ditambah kolar / kelepet seperti kita …

POLA Dress Kembang garis puteri.

Garis Puteri = Princess Line. Jangan keliru pula ya, tiba-tiba gunakan istilah bahasa Melayu habis terbang semua ilmu jahitan tak sampai leh nak recall pulak apekebenda Garis Puteri. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ Dibawah ini dikongsikan ilmu dari Cikgu Jefrrey Ibrahim... termasuk caption semua dr cikgu juga. Untuk rujukan lanjut saya letakkan juga link kepada posting beliau yg asal, …