(RESEPI) Kek Kelapa

Malam tadi buatkn mak kek kelapa.. Kek orang lama.. Kek legend.. Semua guna sukatan cawan je.. Semerbak bau kelapa.. Tekstur keknya pon cantik sgt... Ni saya sertakan resepinya.. ๐Ÿ˜‰๐Ÿ˜‰ ๐ŸŒธBahan 1 cawan marjerin 1/2 cwn gula kastor 3 biji telur Esen ros 1 sudu susu pekat 1cawan 1/2 tepung gandum 1 sudu kecil baking powder … Continue reading (RESEPI) Kek Kelapa

Advertisements

Kek paling rumit pernah saya buat…

Hahaha Betul. Inilah kek paling rumit pernah saya buat.  KEK COKLAT DENGAN WALNUT PANGGANG DAN CARAMEL Pertama kali menikmatinya waktu gathering bersama rakan-rakan. Nikmatnya MasyaAllah... sedap sangat! Keknya padat, fudgey dan kaya dengan coklat. Ditambah pula lapisan ganache coklat nya yang tepat dan seimbang rasanya. Tidak cukup dua elemen tersebut, ditambah pula kerangupan kacang panggang … Continue reading Kek paling rumit pernah saya buat…

Minum petang dengan teh-O dan Scones.

Semalam, sewaktu beristirehat dipetang yang dingin kami menikmati hidangan ala Inggeris berupa teh-o dan Scones. Tak sangka pula ada yang menggemarinya. Sesekali bertukar selera dari jenis-jenis cucur, cekodok, keropok dan kuih mueh ya? Walaupun pada mulanya ada yang mengeluh, bersuara sinis "ahh.. scones. dah biasa sangat makan atas flight. Setiap kali dapat kelas business diorang … Continue reading Minum petang dengan teh-O dan Scones.